Скршена Алелуја: Рокенрол, Откуп и Животот На Леонард Коен
Неодамнешно

Скршена Алелуја: Рокенрол, Откуп и Животот На Леонард Коен

DEN 209.28

Достапно на барање

Оживува страстен поет кој станал музичар и што го принудува него и неговото дело. Зошто Леонард Коен добива некаква почит што ја резервираме за неколку скапоцени живи уметници? Зошто неговите песни, три или четири децении по нивното оригинално објавување, одеднаш ги красат топ листите, звучните нумери на блокбастер филм и натпреварите за телевизиско пеење? И зошто додека повеќето негови современици се или одамна мртви или се занимаваат со неинспирирани турнеи за носталгија, Коен е на врвот на своите моќи и популарност? Ова се прашањата во срцето на Скршената Алелуја, медитација за пејачот, неговата музика и идеите и верувањата во неговото јадро. Доделен извонреден пристап до личните документи На коен, Лиел Лејбовиц ги испитува сложеноста на човекот чија изведувачка кариера започна со осакатувачки напад на сценски страв, но сепак, кој, само неколку години подоцна, скроти бурна толпа на Островот Вајт, спречувајќи понатамошно насилство; уметникот кој премина од успешна светска турнеја и девојка од филмска ѕвезда во долг престој во оддалечено повлекување на Зен; и ретката духовна трагач за кого принципите На Традиционалниот Јудаизам, начелата На Зен Будизмот и иконографијата на христијанството се усогласуваат. Портретот што се појавува е оној на уметник усогласен со поимите за правда, страст, копнеж, осаменост и откуп, и поседува вид на глас и визија што најчесто се резервирани само за пророците.Повеќе од само извештај за животот На Коен, Скршената Алелуја е интимен поглед на уметникот кој е емотивно остроумен колку што е филозофски набудувачки. Навлегувајќи во изворите и значењето на делото На Коен, Лејбовиц прекрасно го осветлува она што ни го кажува Коен и зошто толку интензивно слушаме. • Автор : Лиел Лејбовиц • ИСБН : 9780393350739 • Формат : Мека • Датум На Објавување : 2015-03-23.

Повеќе детали

Избор на купувачи